sekolah, umum

MAJLIS WATIKAH PELANTIKAN PEMIMPIN PELAJAR SMK SANZAC 2020

Majlis Penyerahan Watikah Pelantikan Pengawas, Pengawas Pusat Sumber, Pembimbing Rakan Sebaya, Briged Bestari dan Ketua dan Penolong Kelas SMK SANZAC telah dilaksanakan dengan jayanya pada 3 Febuari 2020 di Dewan Seri Gemilang SMK SANZAC dan disempurnakan oleh Pengetua Cemerlang JUSA C SMK SANZAC, Dr. Shirley Tay Siew Hong.

Kumpulan pelajar ini merupakan kumpulan murid yang dihormati di sekolah. Mereka merupakan murid-murid pilihan guru-guru yang mempunyai ketrampilan dan kecemerlangan baik daripada aspek akademik, sahsiah mahu pun kokurikulum. Mereka merupakan role model kepada murid-murid lain apabila mereka memimpin pelajar lain dalam bidang aspek tugas masing-masing. Oleh yang demikian sebagai tanda pengiktirafan, Majlis Penyerahan Watikah Pelantikan wajar diadakan.

Pihak sekolah berharap jawatan yang digalas dapat melatih mereka menjadi pemimpin yang berkesan dan bertanggungjawab. Sifat kepimpinan yang diasah dari peringkat sekolah ini sememangnya menjadi titik permulaan yang terbaik untuk melahirkan generasi dan pelapis pemimpin negara seterusnya.

Tahniah diucapkan kepada pemimpin pelajar SMK SANZAC Tahun 2020.