berita, pencapaian individu

Kolokium Akademik SMK SANZAC 2019

25 Sep – Syabas SMK Sanzac yang julung-julung kalinya menganjurkan Kolokium Akademik kali Pertama. Majlis yang diadakan adalah bertujuan untuk perkongsian ilmu akademik .

Antara sekolah yang hadir dalam Kolokium Akademik ini:

• SMK Inanam
  • SM Tinggi Kota Kinabalu
  • SMK Tebobon
  • SM All Saint
  • SMK Agama

Majlis telah dirasmikan oleh Puan Jahiah @ Jalilah Apiang, Pegawai SIP+ PPD KK, wakil kepada Puan Tah Nia Hj. Jeman, Pegawai Pendidikan Daerah KK.

PEMBENTANGTAJUK
Norlyziah Binti Ali HussienPeningkatan Kompetensi Guru Mata Pelajaran Geografi Menengah Rendah
Janimah Suhaimin Peningkatan Kompetensi PDPc Guru Sejarah
Rusana AbdullahLonjakan Kompetensi Guru Mata Pelajaran Bahasa Melayu